Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5416 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:
Kasiuchna napisał:
Witam!
Czy ktos z Was zalal kawa klawiature w laptopie?
Oddawaliscie do serwisu?
Jaki jest czas naprawy?
Jaki jest koszt naprawy?

Moja corka zalala mlekiem i cos trzasnelo. Zanioslam do serwisu. Po 10 dniach dostalam wiadomosc, ze bardzo mnie przepraszaja, ale nie da sie naprawic usterki i jezeli chce, to moge dostac nowego laptopa.
Wiec mam nowego, bo to obejmuje privat forsikring.

baju baju
ja co prawda zalałem nie mlekiem, ale piwem
na chmielu
i na gwarancji był
norweskiej
i ubezpieczony

i gdzieś tak po dwóch miesiącach odesłali z powrotem
decyzja
odkryli ślady wilgoci na płycie głównej
i mogę ich cmoknąć w rumpę
naprawa w Polsce też się nie opłaca
tylko kosz, albo sprzedać okazyjnie jakiemuś Polackowi

Jezeli wykupujesz prywatne ubezpieczenie za 900 koron, to ono obejmuje takie przypadki jak zalanie piwem, kawa, nadepniecie na ekran, upuszczenie w przepaść itp. Przy oddawaniu do serwisu trzeba powiedzieć co sie stało. Ja dostałam nowego laptopa w tej samej cenie, jedynie musiałam wykupić kolejne prywatne ubezpieczenie, ale ma to sens, lepiej zapalić 900 koron niż znów kilka tysięcy.
Jezeli uprzedzilbys ze wylales piwo, to nie musieliby odkrywać śladów wilgoci, i wydaje mi sie, ze miałeś zwykła gwarancje, która nie obejmuje zniszczeń tego typu, o których mowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Jezeli uprzedzilbys ze wylales piwo, to nie musieliby odkrywać śladów wilgoci, i wydaje mi sie, ze miałeś zwykła gwarancje, która nie obejmuje zniszczeń tego typu, o których mowa.

a polska krew się we mnie odezwała
suszyłem suszarką i myślałem, że się nie dojrzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Kasiuchna napisał:
Witam!
Czy ktos z Was zalal kawa klawiature w laptopie?
Oddawaliscie do serwisu?
Jaki jest czas naprawy?
Jaki jest koszt naprawy?

Moja corka zalala mlekiem i cos trzasnelo. Zanioslam do serwisu. Po 10 dniach dostalam wiadomosc, ze bardzo mnie przepraszaja, ale nie da sie naprawic usterki i jezeli chce, to moge dostac nowego laptopa.
Wiec mam nowego, bo to obejmuje privat forsikring.

na dodatkowym ubezpieczeniu to mozesz nawet widelec wbic w laptopa, wsadzic do piekarnika, potrakotwac mlotkiem... naprawiaja do kwoty wartosci sprzetu albo daja nowy...
na zwyklej gwarancji tego nie ma... ergo, Kasiuchna bedzie sobie musiala kupic cos nowego....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:

a polska krew się we mnie odezwała
suszyłem suszarką i myślałem, że się nie dojrzą

ja kiedys notorycznie topilem swoje telefony.. i gosc kiedys mi powiedzial ze tam gdzies sa poukrywane plytki zmieniajace kolor pod wplywem wilgoci... suszarka czy grzejnik nic juz nie pomoze... odkrecaja obudowe i patrza, plytka zmienila kolor, byla woda, nawet nie naprawiaja... tak bylo kiedys za czasow sony ericssona.... yhm... dawno dawno... podobno...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ewelina S
(Loka)
Wiking
Kilka lat temu zalałam laptopa gorącą (niesłodzoną) herbatą. Zaniosłam do serwisu- krzyknęli taką cenę, że dałam sobie spokój. Ale na wszelki wypadek wysuszyłam suszarką, postawiłam na noc koło kaloryfera. I smiga do tej pory! Chociaż touchpada nie dało się odratować, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Eeee tam, mi sie wydaje, ze to zalezy od sprzetu. Ja na mojego Mac'a 2 razy wylalam wino i nic mu nie jest. Od razu, po zalaniu "obrazil" sie na mnie i nie reagowal na nic, ale na drugi dzien mu przeszlo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
lolo han
(bolek1234)
Nowicjusz
witaj. napisz jaki to model nr. i czy startuje po wlaczeniu .
posiadam duzo czesci do laptopow , moge pomoc .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
106 Postów
Kasia K
(KasiaKr)
Początkujący
Dziekuje wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
Kasiuchna
Zgłoś wpis
Oceń wpis: